NIEUWS

Qualitygarage Zomeractie

Nieuwsbrief-promo-01

Met een zomer checkup is je wagen helemaal zomerklaar

 

Heel wat Belgen zijn momenteel de checklist voor hun zomervakantie aan het aflopen. Helaas ontbreekt op die checklist vaak het item ‘auto zomerklaar maken’. Met andere woorden: men gaat er van uit dat we de wagen zorgeloos kunnen volladen met passagiers en bagage, enkel en alleen omdat die de dagen voordien nog perfect reed.

Niets is minder waar. Je wagen moet even goed voorbereid aan die lange reis beginnen als jij zelf. Lange (non-stop) ritten op zomerse temperaturen vergen heel veel van je auto. Kleine, sluimerende mankementen steken net dan de kop op, als de wagen intensief en dagenlang gebruikt wordt.

De oplossing? Een zomer checkup. Kom langs bij een Quality Garage voor een controle van alle vitale punten die er voor zorgen dat je wagen comfortabel, gezond en veilig aan de zomervakantie kan beginnen. Op de pechstrook belanden op de Autoroute du Soleil is immers echt geen pretje en kan je vakantie verknallen nog voor ze goed en wel begonnen is.

Een zomer checkup houdt in dat je wagen op tal van punten intensief wordt gecontroleerd. Enkele herkenbare en cruciale punten zijn:

– voorruit: let op voor lichte schade die straks in warme temperaturen je voorruit doet barsten

– ruitenwissers: of hou je van piepende en schokkende ruitenwissers?

– remmen: met filerijden en bumperkleven op komst zorg je best dat ze optimaal werken

– koplampen: goed werkende koplampen verblinden je tegenliggers niet

– brandblusser: niemand kijkt er naar om, tot ze je leven moet redden

– oliepeil: een cruciaal onderdeel van een zomer checkup die er voor zorgt dat je motor niet vastloopt

– koelvloeistof: ook je motor heeft veel water en de juiste koeling nodig in zomerse temperaturen

– remvloeistof: quasi onzichtbaar voor de gemiddelde reiziger, maar o wee als je er problemen mee krijgt tijdens de rit

  • bandenspanning: een vol geladen wagen met te zachte banden is echt levensgevaarlijk (wist je dat uit onderzoek blijkt dat 82% van de zomerongevallen te wijten zijn aan een slechte bandenspanning?)
  • airconditioning: dit wordt zonder twijfel straks je favoriete auto-onderdeel. Wij zorgen er voor dat ze gereinigd (zowel de verdamper als de luchtleidingen) en gevuld (met koelmiddel en compressor-olie) wordt. Zo geef je nare geurtjes en ziektekiemen (die houden echt wel van warm weer) geen kans.

Tot slot vullen we de koel- en ruitenvloeistof bij. Voilà! Je wagen is helemaal klaar voor een veilige en zorgeloze vakantie.

BANNER: Maak nu een afspraak voor een zomer checkup en ontvang een GRATIS zonnebril!

< TERUG NAAR OVERZICHT